divendres, 5 de novembre de 2010

La mesura de l’Antiga Grècia

Cada dia naix una nova interpretació del meu nom artístic.


Recorda açò si la perxa et frega el palmell quan estigues exprimin-te la melsa. Aquesta frase va ser l'slògan de l'spà més concurrit de l’Antiga Grècia, el de Delfos, famòs pels seus massatges amb final feliç. Dia alguna cosa com: “Rés en excés!”. Ah, quin imperatiu més vertader!: No cal que t’exprimisques tota la melsa si només vas a beure’t un parell de gotetes, i tots els soterradors saben (és de taüt!) que no és convenient cavar una tomba més profunda que la pròpia mesura si no vas a quedar-te-la. Solem atribuïr erròniament aquesta frase ("Rés en excés!") a Sòcrates, l’amic imaginari de Plató, però no, el que li va dir Sòcrates a Plató durant una de les seues múltiples al·luscinacions va ser allò de “Asoles sé que no sé rés” mentre el seu pupilo (el de Plató) li la mamava agenollat baix la taula. Plató també va escriure El Mite de la Caverna, en el qual exclamava allò de “¡La caverna és un mite! A mi m’agrada més la columna. Em dóna igual que siga dòrica, jònica que coríntia” redactant així la primera sortida de l’armari documentada de la història de la humanitat.

Si, a Grècia hi havia esclavitud, però allò de l’amor grec molava tant! Cada savi pelat amb el seu jove pupil sedent d’alguna cosa més que de coneixement: Tornarem algún dia a l’esplendor grec?

3 comentaris:

Jordi Irles i Velert ha dit...

que graciós!

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=S0YriHuyVJA

silvi orión ha dit...

no tendrás por alguna parte aquellos textos perdidos del foro que se cayó? los psiconautas. tú ibas escribiendo y yo me entrometía, seguro que lo recuerdas. me dices xx un fuerte abrazo nen!