dijous, 20 de desembre de 2007

THE JESUS AND MARY CHAIN: Upside Down

boomp3.com

The Jesus and Mary Chain van tornar a trencar l’himen reconstruït del pop i el van fer sagnar.

Procacitat. Ganivets afilats. Provocació. Kaos. Kamikazisme noise-pop. Autèntica catàrsi de rebel·lia juvenil elevada a obra d’art de soroll i melodia. Van petar els vuitanta. Feien concerts incendiaris que no arribaven als 20 minuts i que eren autèntiques batalles campals. Sales arrasades, fans prenent foc a l’escenari…

The Jesus and Mary Chain eren altius, arrogants, autèntics hooligans del soroll. Estètica, so i actitud al servei d’una sola idea: La deconstrucció del rock-and-roll per a servir-lo de nou de la forma més primitiva possible. Van diluir la suavitat del pop amb un caos sorollós i encara avui deixen bocabadades a les noves generacions. El punk ressuscitat a colp de noise terminal.

Upside Down és un vòmit sonor. És radical, perillosa, extrema i destructiva. En cada nou segon de música et tornes més i més boig. Un caramel anfetaminitzat d’efectes devastadors. Exhortació sonora i ètica. Muntanyes de guitarres afilades, retorçudes i estridents. Una melodia dolçament enverinada interpretada amb veu desganada. Carn, mort, sexe, obscuritat i religió fluint per textos estúpidament provocatius, narcisistes i banals. Una cançó que t’incita a follar, a tirar-te per la finestra o a trencar cristalls a cops de puny.

Una bonica i escultural figura contemplada a través d’un vidre rallat en el que a penes es pot albirar la silueta.

Cap comentari: