dimecres, 29 de juliol de 2009

Summercat

Tot i ser una zona turística, Dénia és un lloc bastant tranquil. Vaig anar un parell de dies a casa la meua germana a buscar feina per a l’agost. No em malinterpreteu: tot allò que fa la més mínima pudor a món laboral em produeix urticària a quilòmetres –això que, de moment, tan sols he tastat el currículum (no sé a què és deu l'aura dels escriptors, si tot el món pot escriure una fascinant i imaginativa obra de ficció). El cas és que vaig intuir que seria feliç ací, bé siguent embestit per un cotxe mentre circule amb la moto de la pizzeria pel passeig marítim amb els ulls tancats, commogut per una lleu brisa marina i la manta fosca que comença a cobrir l'enorme còpula celest tot fent aparèixer ja els primers estels mentre al meu mp3 coclear sonen violins i instruments d’anar per casa, o bé ideant cançons a una gasolinera (seguint l’estela del Fernando Alfaro, que va fer les seues millors cançons tancat vuit hores diàries a una gasolinera perduda per l'estepa manxega, deixant-se inspirar en solitud per les tronades d'estiu), a més d’eixa sensació d’emancipació (encara que tan sols siga això: una sensació). Són feines que et deixen la ment lliure per a divagar. Per a mi seria perfecte, no sé a què ve eixa mania d’una feina relacionada amb el coneixement.

En aquestos dies he tingut temps de que em commoguera aquesta brisa marina de la qual vos parlava, gràcies a la bicicleta de muntanya de la meua germana. On s’acaba el passeig marítim comença una senda més estreta –anomenada La Marineta– que recorre, arran les platges de roques, uns 6 o 7 kilòmetres seguits de costa. La gent va per allà corrent, a peu i en bicicleta, o simplement passejant. El paisatge al caure la vesprada, els cossos semi-nus i algun que altre cranc despistat que creua de volta en quant la senda de costat, tot molt oxigenant.

A casa la meua germana també viu una altra germana. Les dues estan un poc rares perquè ho han deixat amb els seus respectius nuvis fa relativament poc de temps. Van venir a Dénia cap als 17-18 anys per a fugir de l'angoixant monotonia del meu poble. Ara tenen ja 28 i 30 anys, respectivament. Recorde que la major em va regalar el meu primer CD quan jo tan sols tenia uns 11 anys: un Canciones Prohibidas d'Extremoduro furtat del PRYCA. Supose que tot va començar ahi.

Les meues germanes estan dotades d'una bellesa extraordinària que em fa plantejar-me la vertadera identitat del meu pare biològic, estan com tocades per un àngel. De veritat, quan van caminant pels carrers, qualsevol que se les creue de front se les queda mirant, no importa edat, sexe, religió, professió ni nacionalitat, i elles, airoses, miren al capdavant de manera un tant impersonal, amb eixe toc d'arrogància que no puc deixar d'admirar.

La primera nit vaig somiar que estava estirat al terrat de ma casa sobre una xicoteta piscina inflable rodona, amb les cames per fora i baix un cel difuminat que anunciava ja la imminent tormenta d'estiu. De sobte el cel es feia blanc per un llamp i jo baixava atemorit fins al menjador, on tota la meua família romania amb els ulls com a plats i les mandíbules lleument tremoloses cara als informatius de Canal 9, on deien que un raig havia tallat un arbre que havia caigut sobre el cablejat que proporcionava ADSL a tota la Comunitat Valenciana, i que havia sigut un miracle obrat per San Vicent Ferrer, mentre en la vida real un ós de peluix gegant que hi havia sobre l'armari emparetat que tenia al costat del llit queia al meu damunt en el precís moment en el qual al somni donaven l'estranya notícia. Vaig saltar del llit sobresaltat. Eren les tres i cinc de la matinada. Em vaig acostar al menjador a contar-li tan esgarrifós esdeveniment a la germana major, però ella encara estava ressacosa de la festa del diumenge (m'agrada aquest concepte). Va emetre un balbuceig indesxifrable i va continuar dormint.

Al matí següent em vaig llevar amb uns esgarrifosos crits de la germana menuda –més concretament: de la més menuda de les meues germanes majors– que venien de la cuina. Em vaig acostar badallant mentre em llevava les lleganyes. Perleta, la gata de la germana major, havia parit mentre dormíem –tot un detall que s'haguera esperat a la meua arribada. Tres cadellets felins amb pell de vellut rosat mamaven de les seues mamelles. Segons m'han contat les meues germanes, aquests cadellets havien sorgit d'una relació incestuosa de Perleta amb el seu fill. Un va néixer mort, i romania al bell mig del terrat encara mig envoltat per la placemta com una botifarra biliosa i translúcida. No ens ho vam saber explicar, però un rastre de sang mig seca i molt densa li eixia del cul com si aquella botifarra haguera volgut despegar propulsada per un combustible de tomaca podrida de pot i tan sols haguera pogut desplaçar-se un pam, deixant aquest fastigós cúmul de meconi felí petarrellejat per l'annus. De sobte, Perleta va donar un salt des del seu bressol com un cuco eixint d'un rellotge de paret, agafant el cadàver amb la boca i va començar a devorar-lo com Saturn devorant els seus fills, sostenint-lo amb les seues urpes davant la encara-no-mirada dels seus germans. Vaig mirar amb fastig contingut a la meua germana i ella, entre arcades, va rumiar: «Com de fascinant i misteriosa pot arribar a ser la natura!»

Finalment no vaig trobar cap feina.


6 comentaris:

apalput ha dit...

Que costumbrista que t'ha eixit, no? Deu ser la brisa marina...

Comtessa d´Angeville ha dit...

Colpidora la imatge de la gata devorant el que acabava de parir...

Artés ha dit...

això són vestigis del virgo, apalput!

Anònim ha dit...

Un relat mes passat pel filtro...
jajajaja
molt bona josep molt bona...
primer somies una kosa per al meu gust...
pekuliar a la par ke extranya...
i despres despertes i et trobes un gat mort alinyat en ¿tomaka?
aso ke et pasa...
kom per a fer un best seller...
si senyor...

RAUL UBEROS

Quim ha dit...

Què bona és la inspiració de la Mediterrània! =)

Anònim ha dit...

[url=http://www.blingforfun.com]hip hop jewelry[/url],[url=http://www.blingforfun.com/pendants/cat_9.html]hip hop pendants[/url],hip hop watches,[url=http://blingforfun.com/belts/cat_18.html]bling bling[/url] ,hip hop,[url=http://blingforfun.com/chains/cat_7.html]hip hop chains[/url],hip hop bling,[url=http://blingforfun.com/chains/cat_7.html]iced out chains[/url],[url=http://www.blingforfun.com/chains/cat_7.html]wholesale chains[/url]
hip hop jewelry
wholesale hip hop watches
hip hop rings